新人教版高二英语上学期期中测试题(非常棒) 2


大店中学高二年级上学期第二次月考英语试题 第二部分:单项选择 1. The film ______ him ______ what he had seen in China. A. reminded; to B. remembered; of C. recalled; with D. reminded; of 2. I _____ sight of an empty seat at the back of the bus and went directly there. A. lost B caught C. looked D. took 3. He asked us to him _____ carrying through their plan. A. assist; with B. help; to C. assist; in D. help; with 4. His report was so exciting that it was interrupted by applause(掌声). A. constantly B. constant C. seldom D. never 5. ______ in a friendly way, their quarrel came to an end. A. Being settled B. Settled C. Settling D. Having settled 6. A driver should______ the road when ______ . A. concentrate on; drive B. concentrate in; driving C. concentrate to; drove D. concentrate on; driving 7. We must work hard to a good knowledge of English. A. take B. acquire C. catch D. hold 8. Tom kept quiet about the accident ______ lose his job. A. so not as to B. so as not to C. so as to not D. not so as to 9. Not until the early years of the 19th century ______ what heat was. A. man did know B. did man knew C. didn't man know D. did man know 10. The stone bridge ______last year is very beautiful. A . built B. was built C . being built D .to be built 11.The poor man , ______,ran out of the dark cave. A. tiring and frightened B. tired and frightened C. tired and frightening D. tiring and frightening 12.Don?t be discouraged.__ things as they are and you will enjoy every day of your life. A. Taking B. To take C. Take D. Taken 13.These articles are written in simple language, _____ makes it easy to read. A. that B. this C. which D. it 14.After the war, a new school building was put up ______there used to be a theatre. A. that B. where C. which D. when 15. Tom?s mother kept telling him that he should work harder, but _____ didn?t help. A. he B. which C. she D. it 16.Along with the letter was his promise____ he would visit me this coming Christmas. A. which B. that C. what D. whether 17. Victor apologized for_____ to inform me of the change in the plan. A. his being not able B. him not to be able C. his not being able D. him to be not able
第 1 页(共 13 页)

18. The thief admitted over 10 motorbikes and now he has been arrested A. to steal B. to have stolen C. stealing D. having stolen 19.---The novel gone with wind is said _____ into several language. A. to translate B. being translated C. having been translated D. to have been translated 20. _____ is no need . A. It ; complaining B. That; complaining C. There ; to complain D. This; to complain 21.Did he find hard to learn a foreign language ? A. that B. him C. it D. himself 22.The population of China is larger than ______ of the United States. A. this B. that C. these D. those 23.You may send me an e-mail or just give me a call. will do. A.Neither B.Each C.Any D. Either 24. He?s got himself into a dangerous situation he is likely to be accused of meeting someone. A. where B. which C. while D. why 25. The water ______ cool when I joined into the pool for morning exercise. A. was felt B. is felt C. feels D. Felt 第三节: 完形填空 Michel is a young girl who works for the police 26 a handwriting expert. She has helped 27 many criminals by using her special talents. When she was fourteen, Michel was already 28 interested in the differences in her friends' 29 that she would spend hours 30 them. After 31 college she went to France for a 32 two-year class in handwriting at the School of Police Science. Michel says that it is 33 for people to hide their handwriting. She can discover 34 of what she needs to know simply 35 looking at the writing with her own eyes, 36 she also has machines 37 help her make 38 different kinds of paper and ink. This knowledge is often 39 great help to the police. Michel believes that handwriting is a good 40 of what kind of person the 41 is. "I wouldn't go out with a fellow 42 I didn't like his handwriting. " She says. But she 43 she fell in love with her future husband, a young policeman 44 she studied his handwriting. It is later proved to be 45 , however. 26 A. with B. by C. like D. as 27 A. search B. follow C. catch D. judge 28 A. so B. too C. quite D. extra 29 A. books B. letter C. tongues D. handwriting 30 A. writing B. studying C. settling D. uncovering 31 A. attending B. finishing C. starting D. stepping into
第 2 页(共 13 页)

32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

A. powerful A. main A. most A. with A. so A. they A. up A. of A. test A. thief A. whether A. adds A. before A. necessary

B. natural B. safe B. nothing B. by B. for B. in which B. out B. to B. sign B. criminal B. unless B. tells B. after B. all right

C. special C. easy C. little C. of C. thus C. that C. for C. with C. means C. writer C. if C. repeats C. so C. important

D. common D. impossible D. sight D. about D. but D. those D. into D. for D. habit D. policeman D. after D. cries D. and D. quite easy

第四部分:阅读理解 A A traveller was staying in an Egyptian village. One day, she held up her camera to take pictures of the children. Suddenly the young ones began to shout at her. The traveller's face turned red and she apologized to the head for what she was doing, and told him she had forgotten that people in some places believed a person would lose his soul if his picture was taken. She explained to him the operation of a camera for a long time. Several times the head tried to say something, but he couldn't. When she believed that the head didn't fear any longer, the traveller then let him speak. With a smile, he said, "The children were trying to tell you that you forgot to take off the lens(镜头) cap!" 46. The children shouted when the traveller was taking pictures of them because _____. A. they didn't want to stop playing B.the traveller forgot to take off the cap on her head C. they didn't want to have their pictures taken D. the traveller was not doing well with her camera 47. The traveller made an apology to the head because _____. A.she thought it was not right to take people's pictures without telling them beforehand(事先) B. the children would lose their souls C. she had stayed in the village too long D. she didn't take a picture of the head first 48. The traveller explained how to use a camera to the head because _____. A. the head was very interested in her camera B. the head wanted to learn to take pictures C. she was afraid of the head D. she wanted the head not to worry about what she was doing 49. When the head smiled, it's clear that _____.
第 3 页(共 13 页)

A. the children wanted to play with her B. the traveller didn't know what the children meant C. he wanted the traveller to tell him something else D. the traveller didn't let him speak 50. Which of the following is NOT right? A. The traveller knew something about people in some countries. B. The children wouldn't mind if the traveller took pictures of them. C. The head was afraid that the traveller's camera would hurt the children. D. The traveller didn't understand why the children shouted. B Popeye the Sailor first became a popular cartoon in the 1930s.The sailor in that cartoon ate lots of spinach to make him strong. People watched him, and they began to buy and eat a lot more spinach. Popeye helped sell 33 percent more spinach than before! Spinach became a necessary part of many people?s diets. Even some children who hated the taste began to eat the vegetable. Many people thought that the iron in spinach made Popeye strong, but this is not true. Spinach does not have any more iron than any other green vegetable. People only thought spinach had a lot of iron because the people who studied the food made a mistake. In the 1890s, a group of people studied what was inside vegetables. This group said that spinach had ten times more iron than it did. The group wrote the number wrong, and everyone accepted it. Today, we know that the little iron there is in spinach cannot make a difference in how strong a person is. However, spinach does have something else which the body needs—folic acid. It is interesting to point out that folic acid can help make a person strong. Maybe it was really the folic acid that made Popeye strong all along. 51.A good title for this reading passage is______. A. Popeye the Sailor B. The Truth About Spinach C.A Mistake with Numbers D. Folic Acid Makes You Strong 52.Why did many people eat spinach after they saw Popeye the Sailor? A. They thought spinach made them strong. B. They thought Popeye was funny. C. Spinach had a lot of iron. D. People liked folic acid. 53.A research group told people that spinach______. A. made Popeye strong B. was a green vegetable C.had less iron than other green vegetables D.had more iron than other green vegetables 54.The reading passage says that perhaps Popeye got his strength from______. A. iron B. folic acid C. spinach D. exercise 55.Folic acid is ______. A. something in food B. a vegetable C. dangerous D. a certain kind of spinach C Body and Food
第 4 页(共 13 页)

Your body, which has close relations with the food you eat, is the most important thing you own, so it needs proper treatment and proper nourishment (营养).The old saying “An apple a day keeps the doctor away ”is not as silly as some people think.The body needs fruit and vegetables because they contain vitamin C.Many people take extra vitamins in pill form, believing that these will make them healthy. But a good diet is made up of nourishing food and this gives all the vitamins you need. The body doesn?t need or use extra vitamins, so why waste money on them? In the modern western world, many people are too busy to bother about eating properly. They throw anything into their stomachs, eating hurriedly and carelessly. The list of illnesses caused or made worse by bad eating habits is frightening, 56.“Your body has close relations with the food you eat.”It really means that ______. A.all kinds of food you eat can be made into your body B.your body is made up of the food you eat C.what you eat has great effect on your healthD.the more you eat, the fitter you will feel 57.The old saying referred to in the passage tells us that ______. A.eating apples regularly does lots of good to our health B.the apple is the best among all kinds of fruits C.apples can take the place of doctors D. an apple is a sure cure for illness 58.In the second paragraph, the writer tries to let us know ______. A.our bodies need food or we can? t live B.often eating apples is a good habit C.taking extra vitamin pills is completely useless D.a good diet is of great importance for our health 59.In the modern western countries ______. A.people don ?t want to pay more attention to their eating B.lots of people? s illnesses are caused or made worse by bad eating habits C.people throw everything into their stomachs without chewing D.people are only too busy to cook meals for themselves 60.From the passage we can draw a conclusion that if we want to keep healthy,we should ____. A. only eat an apple a day B. eat properly C. take as many vitamin pills as possible D.throw something into our stomachs slowly and carefully D At midnight on New Year?s Eve, people in Rome, Italy, throw out all the things they no longer want. The streets are filled with old chairs, beds, clothes and dishes. In Madrid, Spain, the new year comes in more quietly. People flock to the main square. Each holds a bag of grapes. As the clock strikes twelve, the people eat the grapes— one for each stroke. In Tokyo people eat noodles on New Year?s Eve. This food is said to bring long life. Early the next morning, some Japanese families climb Mount Fuji. There they watch the first sunrise of the new year.
第 5 页(共 13 页)

61. This story is about New Year?s Eve in ____. A. Italy and Spain B. China and Japan C. Japan D. Italy ,Spain and Japan 62. In Rome, Italy, the streets are filled with old things on New Year?s Eve because __ . A.people throw out all the things they no longer want B.the city has never been clean C.people want to change back what they want D.they want to see the sun come up 63. In Tokyo, people eat noodles on New Year?s Eve _____. A.because they like eating noodles very much B.so that the daytime could be longer C.in order that they could live longer D.though they don?t eat them E A lot of people think Scotland is a part of England , but, as any Scotsman will tell you , it certainly is not. In fact, until the eighteenth century Scotland was an independent country, with a parliament of its own. The English had tried many times over many centuries to bring Scotland under their rule. They succeeded at last in 1707, and some Scots have never forgiven them. Scotland is now governed from London, but in some ways it is still a separate nation. It has its own capital city(Edinburgh),its own law, and its own stamps, it even has a language of its own, spoken now by only a few people in the islands. In some ways Southern Scotland is like England, with his good farmland and low green hills. Central and Northern (the Highlands) have high mountains and deep valleys, fast rivers and cold lakes. These days, of course, there are good roads and railways all through Scotland. Aberdeen, the northeast city where the oil from the North Sea comes to land, is especially easy to reach. But it can still be quite different to travel in the winter when the hills are covered with snow. It always takes a long time to visit the beautiful but far-off islands on the west coast. One reason why Scotland has stayed so different from England is the wildness of the land. It has always been difficult to get around there. 63. From the history of the Great Britain we can know Scotland________. A. had been an independent country by the 19th century B. had been a dependent country by the 18th century C. was a separate country before the 18th century D. was a dependent country before 18th century 64. The first paragraph tell us _______. A. the Scots used to fight against the rules from England many times
第 6 页(共 13 页)

B. the Scots defeated the English at all the battles C. the Scots never defeated the English at all the battles D. it was quite easy for the English to occupy Scotland 65. Scotland has a language of its own,________. A. which is spoken by all the Scots B. which not many people speak now C. which is almost the same as English language D. which the English prevent from being spoken 66. From the third paragraph we can infer ______. A. there are no good roads in Scotland because of high mountains B. there are no railways in Scotland because of deep valleys C. England has not any rivers and lakes in the center and the north D. England has good farmland and low green hills 英语试题 第一节:单项选择(共 25 小题,1 分/题,共 25 分) 1—5 DBCAB 6—10 DBBDA 11—15 BCCBD 16—20 BCDDC 21—25 CBDAD 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 26、D 27、C 28、A 29、D 30、B 31、B 32、C 33、D 34、A 35、B 36、D 37、 C 38、B 39、A 40、B 41、C 42、C 43、A 44、A 45、B 第三部分:阅读理解(共 20 小题,每题 2 分,满分 40 分) 46-50 DADCC51--55 BADBA 56--60 CADBB61---63 DAC

第 7 页(共 13 页)


相关文档

更多相关文档

新人教版高二英语上学期期中测试题(非常棒)
新人教版高二英语上学期期中测试题
2009年新人教版高二英语上学期复习试题2
宁夏银川一中2013-2014学年高二英语上学期期中考试试卷新人教版
河南省辉县市一中分校孟庄中学2011-2012学年高二英语上学期期中考试试卷 新人教版必修5
广西桂林十八中2013-2014学年高二英语上学期期中试题新人教版
浙江省台州市2012-2013学年高二英语上学期期中试题新人教版
广东省云浮市邓发纪念中学2013-2014学年高二英语上学期期中试题新人教版
安徽省安庆一中2013-2014学年高二英语上学期期中试题新人教版
广东省东莞市第七高级中学2013-2014学年高二英语上学期期中试题新人教版
高二英语上学期期末测试题
新人教版高二英语上学期期中测试题(非常棒)
高二英语期末测试题
高二英语上学期期末测试题
高二英语上学期期末测试题
电脑版