2013年英语中考短文填词及答案


2013 年英语中考短文填词专项练习 短文填词:根据短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通 顺。 Passage 1 Today people can 1 the phone to talk with others almost anywhere on the earth. But when you use the phone, you don’t see the person you are 2 with. That may 3 in the future. Today some people are using a kind of telephone 4 “Picture phone” or “Vision phone”. 5 it, two people who are talking can see each other. Picture phones can be useful when you have 6 to show the person you’re calling. They may have other uses in the future. One day you may be able to ring up a 7 and ask to borrow a book. Then you’ll be able to read the book right over your picture phone. Or you may be able to go shopping 8 your picture phone. If you see something in the newspaper that you think you want to buy, you’ll go to your phone and call the shop. People at the shop will 9 you the thing you’re interested in right over the phone. You’ll be able to shop all over town and 10 leave your room. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Passage 2 Traveling to all countries of the world gets easier and easier, but how well do we know and u 1 each other? Here is a simple test. Imagine(设想) you will hold a m 2 at four o’clock, what time should you e 3 your foreign business friends to come? If they are German, they will a 4 on time. If they are American, they’ll probably be fifteen minutes early. If they are British, they’ll be fifteen minutes late. The British seemed to think since the English l 5 was widely used in the world, what they did was certain to be widely understood. Very soon they f 6 they were completely(完全地) wrong. For e 7 , the British are happy to have a business lunch and discuss business matters with a drink during the meal; the Japanese p 8 not to work while eating. Lunch is a time for them to relax and get to know e 9 other, and they don’t drink at lunch. The Germans like to talk about business b 10 dinner; the French like to eat first and talk afterwards. They have to be well fed and watered before they discuss anything. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Passage 3 More and more people are l 1 the life with computers. Using computers you can send E-mail q 2 and easily. You are able to send a letter with pictures and sounds to someone, a 3 in the world without putting a stamp. E-mail can send its message to the other side of the world i 4 seconds(秒). E-mail is easy to use and it s 5 time and money. It serves(服务) for twenty-four hours. So it doesn’t matter if your friends are in bed when you send E-mail to them, or you are seeing a film at the cinema when they send E-mail b 6 . Can you imagine(想象) the future without teachers b 7 computers? Students will teach themselves in the schools of the future. Computers help students develop their own ways of l 8 . Students will follow the learning programmes by looking at online libraries and w 9 lessons by world-class teachers. If they
1

don’t understand something, they will ask other students o 10 or E-mail their teachers. Computers are becoming more and more popular indeed. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Passage 4: In the home a dad is very important. He is the person who provides us 1 money and clothes. He can make your bedroom more beautiful, mend your radio, make 2 for your birds, 3 your bicycle and help you with your maths homework. A dad can be very 4 for taking you in the car to and from parties, music lessons, and dancing lessons. He is the one who complains about the time you 5 talking on the 6 as he has to 7 the bills. Dad is someone who will support you in an argument, if he 8 you to be right. He is someone who reads your school 9 and treats(奖励)you if it is good. A dad likes to come into a nice happy home in the evening, and sit in his chair with a 10 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Passage 5 Eyes Can Speak Much meaning can be carried clearly, with our eyes, so it is often said that eyes can speak. Do you have such kind of 1 ? In a bus you may look at a stranger, but not too long. And if he 2 that he is being looked at, he may feel uncomfortable. The same is in the daily life. If you are looked at for more than necessary, you will look at 3 up and down, to see if there is anything wrong with you. If nothing goes wrong, you will feel angry toward the person who is looking at you that way. Eyes do speak, right? Looking too long at someone may seem to be r 4 . But sometimes things are different. If a man looks at a woman for more than 10 seconds, it may mean that he wishes to attract her attention, to make her understand that he loves her. 5 two people are in a conversation, the speaker will only look at the listener from time to time, in order to make sure that the listener does pay attention to what he or she is speaking. Lovers will enjoy looking at each other or being looked at for a long time, to show something that 6 cannot express. Clearly, eye contact should be done according to the relationship 7 two people and the place where you stay. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Passage 6 Someone says, “Time is money,” but I think time is even more i 1 than money. Why? Because when money is s 2 we can get it b 3 However, when time is g 4 it’ll never return. That’s w 5 we mustn’t waste(浪费) time. It’s sure that the t 6 is usually limited(有限的).Even a second is very important. We should make full use of our time to do something u 7 But some people don’t know the importance of time. They spend their limited time smoking, drinking and playing. They do not know that wasting time means wasting part of their own l 8 In a word, we should save time, we shouldn’t l 9 today’s work for tomorrow. Remember we have no time to l 10 .
2

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Passage 7 Young people explain that their parents do not understand them. When something 1 wrong, most parents just don’t believe in their children. 2 asking why ,they think their kids are wrong. And not many parents allow their kids to choose things for 3 . Yes, it is true that your parents sometimes treat you as a little child. But remember that not long ago you are 4 a child. Your parents still remember the childish mistakes you used to 5 . They want to protect you though you don’t want them to do so. So, if you want to get 6 freedom than before, please try to understand your parents and don’t lie to them. Try a more friendly way . If you want them to allow you to stay out late, don’t just say, “All the 7 kids can stay out late.” Tell them as much as possible about 8 you want to do and where you’ll be and why it’s important for you to stay out late. Then they just might say, “Yes.” 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Passage 8 Many people say that they are working too ___1__ hours. They don't have free time with their families. They can't take care ___2_____ things at home. They don't have time to relax. Work hours are ____3____from one country to another. In France , people spend about 1646 hours a year at work. In Japanese, however, people work about 2159 hours a year .That means a Japanese worker works 513 more hours a year __4_a French worker. That is about 12 weekends of extra(额外的) work! _____5__ do people work so many hours ?Some people work extra hours because they want to get more money , but many companies don’t pay ___6____ extra work .The people in these companies work extra hours because they think it's their duty .Some people are afraid they will ____7______their job if they don’t work extra hours. Many people say that their vacations are too short .In France, people get five weeks of paid vacation. In Germany ,they get about four weeks. In the United States, two weeks of ____8___is the average(平均). And many people don't _____9___ all of their vacation days .in one survey, in England ,fewer than half of workers used all their vacation days .in English ,people say ,"all work and no play makes Jack a dull (无聊的) boy ."That is true, there are a lot of ____10_ people in the world. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Passage 9 My friend Jenny has a great interest in learning English. One day, I found she was writing something and I walked over to her: she was studying the _____1____—the using of “it”. However, she covered(遮盖) it when I came by. I was very ____2_____ and asked her, “What are you doing?” “Nothing,” she answered ___3______ a low voice. I didn't know why, did I _____4____ her “secret”? I just wanted to say “sorry”. She replied, “Please don’t ____5____ at me.” “I did not do that. Why do you think in that way?” Then she told me that her English was not _____6____ and she was a little shy in learning English before others.
3

That was the ___7______ why she did not make any progress in the spoken and written English. And I told her that no one would laugh at her in learning but ____8_____! Then I gave her some _____9____ on learning English. I asked her to try her best to ___10_____ her English in order to find her mistakes and tell some stories to her friends and write about the things that she does during the day, and then she could make some progress. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Passage 10 People usually check whether their keys, wallets and phones are with them___78___ going out. But many people in Chain now have one more important thing to take, a face mask(面罩). They hope that it ___79____ protect them from polluted air. Since January, many cities in China have seen a lot of hazy(雾蒙蒙的)days. In Beijing, ____80___five days in January were free of smog(雾霾). People in Xi’an only saw a blue sky on one day in February. Smog is dirty air that ___81___like fog and smoke. An official for the Ministry of Environmental Protection told Beijing News that PM2.5 pollution is the main problem with air pollution. PM2.5 refers to pollution with small particles(颗粒) of 2.5 micrometers(微米) or less in diameter(直径). According to the Chinese Academy of Sciences, ___82_____cars and burning coal(煤) are two major factors(原因) for PM2,5. Poor air is___83___ for people’s health, especially for children and the elderly. A report from Beijing Children’s Hospital shows that from Jan 5 to 11, half of the patients in the internal medicine department(内科门诊) are there for respiratory(呼吸) problems. Air problems and environmental protection have become a concern(关切的事) for the whole nation. Premier Wen Jiabao___84____ his last Government Work Report on March 5. the report said that the government should work hard to prevent pollution and give people a ____85____living environment. It calls on people to make full use of energy and resources and cut down on energy use. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2013 年英语中考短文填词答案 Passage 1 1. use 2. talking 3. change 4. called 5. with 6. something 7. librarian 8. through 9. send 10. needn’t/never Passage 2 1. understand 2. meeting 3. expect 4. arrive 5. language 6. found 7. example 8. prefer 9. each 10. before Passage 3 1. living 2. quickly 3. anywhere 4. in 5. saves 6. back 7. but 8. learning 9. watching 10. online Passage 4 1. with 2. cages 3. repair 4. unhappy 5. spend 6. telephone 7. pay 8. believes 9. record 10. newspaper
4

Passage 5 1.experience . 2.finds 3. yourself 4..rude 5.When 6、words 7、 between Passage 6 1. important 2. spent 3. back 4. gone 5. why 6. time 7. useful 8. lives 9. leave 10. lose Passage 7 1.goes 2.Without 3. themselves 4.still 5.make 6.more 7. other 8. what Passage 8 89. many 90. of 91. different 92. than 93. Why 94. for 95. lose 96.that 97. use 98. dull Passage 9 66. grammar 67. surprised 68. in 69. find 70. laugh 71. good 72. reason 73. herself 74. advice 75. show Passage 10 78 before 79 can 80 only 81 looks 82 driving 83 bad 84 made 85 healthy / good

5


相关文档

更多相关文档

2013年中考英语分类解析汇编短文填词
2013中考英语短文填词精编
2013年中考短文填词专项练习(附参考答案)
2016年英语中考短文填词及答案
英语中考短文填词专项练习
中考英语短文填词指导与训练
2014年全国中考英语题型分类汇编短文填空(填词型)
中考英语短文填词2
2014中考英语试题分类汇编:短文填空(填词型)
2014中考英语题型分类汇编短文填空(填词型)
2013年中考英语分类解析汇编短文填词
(2015中考精英)2015中考英语人教版复习课件:中考题型8 短文填词
中考英语(短文填词、选词填空)练习(含答案)
中考英语短文填词2
中考英语《短文填空技巧解析》课件
电脑版