甘肃省嘉峪关市一中2015-2016学年高二英语上学期期中试题

嘉峪关市一中 2015-2016 学年第一学期期中考试 高二英语试卷
第Ⅰ卷(选择题) 时间:100 分钟 分值:120 分 第一部分:阅读理解 第一节: (共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分) A Only about 30 percent of people in the US know how to perform CPR (心肺复苏术). Recently, a 9-year-old boy showed a Georgia woman how to perform CPR on her newborn baby. Susanna Rohm said she had experienced a parent’s worst nightmare (噩梦) — her 2-month-old son, Isiah, was not breathing. “I noticed he looked pale. I looked at his arms and his legs and they were limp (无力的),” Rohm told a local newspaper. “Then I noticed that he looked like he wasn’t alive.” In dismay, she dropped and broke her cellphone. Rohm had to run into the street, screaming for help. “I had him in my arms and screamed over and over. Then I ran outside. I saw two boys playing across the street, and I yelled, ‘Go and ask your parents to call 911,’” Rohm said. But the two boys were able to do more than that. Nine-year-old Ethan Wilson took action, showing Rohm how to perform CPR on little Isiah while ten-year-old Rocky Hurt helped as well. Rocky said he had learned the CPR technique from a poster in a health class at their school, Sedalia Park Elementary. “I was thinking we’d better give her a helping hand instead of getting scared,” Ethan said. “I told her to push on the baby’s chest five to ten times a minute with only two fingers, tilt back the baby’s head, plug the baby’s nose and breathe into the baby’s mouth, ” Ethan said in an interview. At last, Isiah began crying and was breathing again. He spent two nights in a local hospital. “If the little boy hadn’t shown me what to do right there, my baby would probably not be alive right now,” Rohm said. 1.We can learn from Paragraph 1 that in the US, . A. CPR is considered important by most people B. most children are taught how to perform CPR C. many parents don’t know how to perform CPR D. kids must learn how to perform CPR on babies 2.What does the underlined word “dismay” in Paragraph 2 probably mean? A. Panic. B. Anger. C. Excitement. D. Joy. 3.What did Rohm do when she saw the two boys? A. She asked them to call 911 as soon as possible. B. She asked them to teach her how to perform CPR. C. She asked them to ask their parents for help. D. She asked them to help her perform CPR on her baby.

1

4.What Rohm said in the last paragraph shows that she was A. grateful B. regretful C. surprised D. ashamed

.

B Fifty people died, over 11,000 were injured, and 100,000 houses were heavily damaged or destroyed in an earthquake that struck North China's Hebei Province. The quake, measuring 6. 2 on the Richter scale (里氏 6 .2 级) , hit the area 220km northwest of Beijing at 11: 50 a. m. on January 10, 1998. Scientists made a report of the recent quake. They said that the area of northwestern Beijing, the joint of Shanxi and Hebei Provinces and the Inner Mongolia (内蒙古) were most easily attacked by earthquakes measuring 6 to a bit over 7 on the Richter scale. However, scientists did not see the recent earthquake earlier. Clouds covered a large area in the northern part of North China before the earthquake and experts say that this prevented satellites from correctly watching the temperature at the correct altitude (纬度). Experts say that in the last ten years, about 305 earthquakes have taken place in China with 9 measuring over 7 on the Richter scale, 60 measuring over 6, and 236 measuring over 5. Tens of thousands of people died or were injured. Loss valued over 10 billion yuan. 5.The report shows that about nine earthquakes in the past ten years are measured over ____ on the Richter scale. A. 7 B.5 C.9 D.6 6.It can be inferred from the report that the damage caused by the earthquakes could be much less heavy if ____. A. all the people stayed outside B. the earthquake happened at midnight C. the people had been warned earlier D. the earthquake scale was lower than 6. 2 only 7.Which of the following can be reasonable except ____. A. We can not stop earthquakes B. Scientists are working hard at the researches on earthquakes C. We can do our best to have fewer damages than ever D. Nothing can be done on earthquakes C This Teaching Assistant Level 3 course is designed for people who either are, or wish to become a teaching assistant. Teaching assistants carry out their tasks under the direction of the class teacher. This is a fully supported home study course, and the help is available whenever you need it—either online or over the phone. There is a huge demand for teaching assistants around the country but also many thousands of applicants for these positions. Having this Teaching Assistant Level 3 qualification will help you have an obvious advantage over other applicants. Our Level 3 Teaching Assistant course is similar to the NVQ (National Vocational

2

Qualification) Level 3 because it is an equivalent (同等的) level of learning. The teaching assistant is able to contribute in four main areas: Supporting the teacher Supporting the pupil Supporting the school Supporting the curriculum The salary a teaching assistant is expected to earn a year: London fringe (外围):£16,856 - £26,052 Outer London: £18,789 - £27,992 Inner London: £19,893 - £29,088 Rest of England and Wales: £15,817 - £25,016 The fee and the time of enrolment (入学) Enroll for only a £35 deposit. Teaching Assistant Level 3 is only £345. To help you on your way towards achieving your qualification, we are offering all of our potential students a £115 reduction in their enrolment fees for June. The normal fee for this course is £460 but for this month it has been reduced to only £345. There has never been a better time to start learning and take that first step towards a brighter future! 100% money back guarantee, if you are not satisfied. That’s why we’ll happily give you your money back on any course returned within 7 days. It’s easy for you to enroll now by telephone 01223 923 913. You can get free friendly help and advice from 9:00 am to 4:00 pm, on Monday to Friday. Call 01223 923 915. 8.How can people study this Teaching Assistant Level 3 course? A. Go to the night school. B. Go to the full-time school. C. Study at home at any time. D. Study at weekends or vacations. 9.What’s the teaching assistant’s task? A. Listening to the teacher’s lecture all the time. B. Only helping teachers prepare their lessons. C. Helping promote effective learning and teaching. D. Often giving lessons in place of the formal teacher. 10. If a teacher assistant earns £28,000 a year , he probably works in ______. A. downtown Wales B. the fringe of London C. outer London D. downtown London 11.How much should you pay in June if you have paid the deposit? A. £310 B. £35 C. £345 D. £460 D “Migrant workers”(外来务工人员) is a familiar term for 17-year-old Shi Jian. Her father and uncle often talk about the problems surrounding this group of people. However, Shi cares more about the children of these migrant workers. Last year Shi’s housekeeper’s daughter had to give up her schooling in Beijing because she would not be allowed to sit the national college entrance exam. She was

3

forced to continue her high school education in her hometown in Sichuan Province. Shi thinks the current law is unfair for migrant workers’ children, as it prevents them from studying at public schools, unless their parents pay huge sums. So, Shi decided to do a survey of migrant workers so that she could find some solutions to help solve the problem. In the last six months Shi spoke to 186 migrant workers in Beijing. Her interviewees include babysitters, guards, keepers, supermarket clerks, house cleaners and construction site workers. Shi found out that 55 of them were parents. Among this group, only eight have children who attend schools in Beijing. The other 47 had to leave children with relatives in the countryside. However, 40 of the 47 would like to enroll(使入学) their children in city schools. From her interviews, Shi found that the workers’ lowest income was 400 yuan each month. Over one-third earn a monthly wage of or below 1000 yuan. “Even schools for migrant workers’ children charge more than public schools. Morever, parents constantly worry about these schools closing or relocating,” she explained. Shi has recently completed a report about her survey, in which she makes a series of recommendations. “The government can set up public schools for migrants’ children equal to schools for city children. Second, to offset( 弥 补 ) migrant workers’ very low pay, public schools should offer them special rates so they can afford their children’s tuition(学费). 12.What drove Shi to do the survey of migrant workers? A. Her curiosity about migrant workers’ lives B. She was asked to do a survey of migrant workers as part of a school project. C. Her housekeeper’s daughter was forced to move to her hometown to continue studying. D. She wanted to draw people’s attention and become famous 13.According to Shi’s survey, most migrant workers’ kids _____. A. don’t live together with their parents B. attend schools near their parents’ working places C. have to help their parents support the family D. always do better in schools than children from the city. 14.All of the following prevent migrant workers’ kids from attending schools in cities EXCEPT _____. A. their parents’ low income B. their lack of confidence to face the fierce competitions in city schools C. schools’ high tuitions D. that schools for migrant workers’ children may close or relocate 15.Shi suggested in her survey that _____. A. more private schools for migrants’ children should be built B. more money should be collected for migrants’ children C. children’s tuition should be reduced D. students from the city and the countryside should be encouraged to communicate more 第二节: (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选

4

出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项 A major source of teen stress is school exams, and test anxiety is not uncommon. When you recognize your teen is under stress, how can parents help your teen stay calm before an exam? Be involved. Parents need to be involved in their teen’s work. 16. What they look for is your presence — to talk, to cry, or simply to sit with them quietly. Communicate openly with your teen. Encourage your teen to express her worries and fears, but don’t let them focus on those fears. Help them get organized. 17. Together, you and your teen can work out a time-table in which she can study for what she knows will be on the test. Provide a calm setting. Help your teen set up a quiet place to study and protect his privacy. Give them a nutritious diet. It is important for your teen to eat a healthy, balanced diet during exam times to focus and do her best. 18. If this happens, encourage your teen to eat light meals or sandwiches. A healthy diet, rather than junk food, is best for reducing stress. 19. Persuade your teenager to get some sleep and /or do something active when she needs a real break from studying. Making time for relaxation, fun, and exercise are all important in reducing stress. Help your teen balance her time so that she will feel comfortable taking time out from studying to spend time with friends or rest. Show a positive attitude. 20. Your panic, anxiety and blame contribute to your teen’s pressure. Make your teen feel accepted and valued for her efforts. Most importantly, reassure your teen that things will be all right , no matter what the results are. A. A parent’s attitude will dictate their teen’s emotions. B. Exam stress can make some teens lose their appetite. C. They will only make the situation worse. D. Encourage your teen to relax. E. The best thing is simply to listen. F. Help your teen think about what she has to study and plan accordingly. G. Your teen may also make negative comments about themselves 第二部分:英语知识应用(共两节,满分 45 分) 第一节:完形填空(共 20 小题,每小题 1.5 分,满分 30 分) Every Saturday night my family and I go out and feed the homeless people in the city of Orlando. There are hundreds of people across the city without any 21 or shelter. We have been doing this for several months. We wanted to see what it was like in the 22 of a homeless person . One special thing I like to 23 is, my family and I do not eat before we begin our 24 so we know how it feels to be 25 . All of the areas we go to are very 26 , such as Parramore, Gore Street and downtown Orlando. We all get together in the 27 and prepare the food. Some of the meals are sandwiches and cookies and a bottle of water. Sometimes my mom 28 a steaming hot delicious meal. We then 29 them all up to feed 30 or more people. I like to write special 30 on the bag like , “God loves you”.

5

Before my family and I get into the car , we ask God for protection in a family prayer. A lot of people 31 homeless people. Not all homeless people are drug addicts or 32 people. Some are 33 nice. Some of them just had bad things that 34 to them. At first, we had to earn their trust, because a lot of people are 35 to them for no good reason. But now that they see us every week they 36 us. We even know some of their names. We all have to remember that these are people that have 37 . Some of them shake our hands for giving them food. Some of them do really funny dances because they are happy. After we finished feeding the homeless, it makes me 38 what I have at home. Sometimes it makes me sad, and makes my mom 39 . I love feeding the homeless, and making a(n) 40 in someone’s life. 21.A. power B. strength C. experience D. food 22.A. belief B. plan C. life D. dream 23.A. mention B. charge C. expect D. gain 24.A. collection B. journey C. holiday D. investigation 25.A. curious B. separate C. tense D. hungry 26.A. dangerous B. tidy C. busy D. peaceful 27.A. birthday B. kitchen C. field D. restaurant 28.A. eats B. buys C. prepares D. serves 29.A. break B. give C. use D. bag 30.A. notes B. poems C. novels D. articles 31.A. arrest B. misunderstand C. save D. adopt 32.A. patient B. active C. bad D. careless 33.A. finally B. luckily C. barely D. really 34.A. happened B. owed C. led D. added 35.A. interesting B. mean C. familiar D. unusual 36.A. trust B. respect C. forgive D. relax 37.A. tasks B. goals C.feelings D. methods 38.A.accept B. require C. spend D. appreciate 39.A.fight B .cry C. complain D.argue 40.A. experiment B. fortunate C. difference D .report

第 II 卷(非选择题) 第二节:阅读填空: (共 10 小题,每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面材料, 在空白处填 入适当的内容(1 个单词) 或括号内单词的正确形式。 The woman often called the First Lady of New York died on August. Brooke Astor was one hundred and five years old. The extremely wealthy and famous New Yorker spent much of her life_41__ (help) the needy in her beloved city. She was born in Portsmouth, New Hampshire. She was the only child of a high level

6

military officer. After two earlier_42__(marry),she married Vincent Astor in 1953 again. He came from a family__43__had been rich for least one hundred years. Among other things, he owed many buildings in New York City. Brooke Astor became one of the_44__(rich) women in the world when Vincent Astor died. She also became head of a huge charity organization_45__ (found) by her husband. He repeatedly had told her she would have fun giving_46__his money. And apparently she did. Miss Astor gave tens of millions of dollars__47_ (main) to places and people in New York City. She said it was the sensible choice because that was_48__the money had been made. She gave financial support to the city's cultural centers, the poor and disabled as_49__as to many other smaller charities. When she died, the mayor of New York said the city would not be what it is today__50_her support. 第三部分:写作(共两节,满分 35 分) 第一节:短文改错(共 10 小题,每小题 1.5 分,满分 15 分)假定英语课上老师要求同桌 之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多 有两处, 每处错误仅涉及一个单词的增加、 删除或修改。 增加: 在缺词处加一个漏字符号 (∧) , 并在其正下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(╲)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词正下面写出修 改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均限一词,请严格按照要求格式修改。2. 只允许修 改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 The person who has taught me most about the life is my grandmother. She was more than just a grandmother to me. When she died a few years before, I felt I lost a really good friend. She always looked very nice on her age. She did everything she could make me feel at home. She was imaginative and would spend hours telling me stories she has made up. I am sure it was because of her which I became a story writer. Apart from kept a young boy entertained, she taught me a large number of important thing on how to behave. I was rather impatient when I was a child and she taught me that good things happened if I could wait for it. She was a positive person but she also taught me how to look for the good in everything.

第二节:书面表达(满分 25 分) 52.目前青少年压力过大,为排解压力一些青少年染上了一些恶习,如吸烟,饮酒等,请你 以学生会的名义参照以下提示用英语写一封倡议书,呼吁中学生要“养成好习惯,健康过生 活” 。写作要点如下: 1. 青少年中存在的恶习以及它们的危害。 2. 好习惯的重要性和必要性。

7

3. 呼吁你校学生养成好习惯,过健康生活。 注意:1. 词数 100-120。 2. 开头已给你写好不计入总数。 3. 适当增加细节,使文章内容充实,连贯。 Dear students, In the present world, we teenagers are living under great pressure. ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________

英语参考答案 一、阅读理解 1.C;2.A;3.C;4.A 5.A;6.C;7.D8.C;9.C;10.D;11.A 12.C ;13.A ; 14.B ;15.C 二、信息匹配 16.E;17.F;18.B;19.D;20.A 三、完形填空 21.D;22.C;23.A;24.B;25.D;26.A;27.B;28.C;29.D;30.A 31.B;32.C;33.D;34.A;35.B;36.A;37.C;38.D;39.B;40.C 四、阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(1 个单词) 或括号内单词的正确形式。 41.Helping ;42.Marriages;43.that/which;44.Richest;45.founded 46.Away; 47.mainly; 48.where; 49.well; 50.without 五、短文改错 1.去掉 most; 2.before— ago; 3.on —for/at;4.could 后加 to; 5.去 掉 has 或 has —had;6.which— that;7.kept —keeping;8.thing —things; 9.it —them;10.but—and 六、书面表达 Dear students,In the present world, we teenagers are living under great pressure. As a result, in order to relieve the stress, some of us have developed bad habits, such as smoking and drinking, which are not only bad for our health but also can do harm to our society. Besides, some students prefer junk food, causing weight problem(obesity). What’s worse, some are even addicted to the net at the cost of their studies and future. Facing such serious situations, we’ll have to get rid of bad habits and form good ones, which is necessary and urgent. As we know, doing sports, reading , living positively are all good habits and only by forming good habits can we be happy and make achievements. It is well-known that it is good habits that lead many people to succeed. Dear follow students, let’s take action right now and keep physically and mentally healthy and form good habits . I believe they will benefit us all our lives!

8


相关文档

【英语】甘肃省嘉峪关市一中2015-2016学年高二上学期期中考试
甘肃省嘉峪关市一中2015_2016学年高一英语上学期期中试题
甘肃省嘉峪关市一中2015-2016学年高二上学期期中考试英语试题 Word版含答案.doc
甘肃省嘉峪关市一中2015_2016学年高一政治上学期期中试题
甘肃省嘉峪关市第一中学2015-2016学年高二英语上学期期末考试试题
甘肃省嘉峪关市一中2015-2016学年高二上学期期中考试化学试题.doc
甘肃省嘉峪关市一中2015-2016学年高二上学期期中考试语文试题.doc
甘肃省嘉峪关市一中2015-2016学年高二上学期期中考试化学(理)试题.doc
甘肃省嘉峪关市一中2015-2016学年高二政治上学期期中试题 理讲述
甘肃省嘉峪关市一中2015-2016学年高二上学期期中考试化学(文)试题.doc
电脑版