大学英语Book One Unit 4 课后补充练习

Unit 4 课后补充练习

I. Replace the underlined word or expression in each of the following sentences with one word or expression from either Text A or Text B that best keeps the original meaning. 1. Hardly had we started when it began to rain. ( ) 2. We still keep contact with each other by sending emails. ( ) 3. See to it that all the doors and windows are fastened before leaving the lab. ( ) 4. Success always lies in hard work. ( ) 5. I have to give up smoking because of my deteriorating health. ( ) 6. He bought out the failing company with the help of a number of investment bankers. ( ) 7. In medieval Europe, education was in the control of the Church. ( ) 8. After three months' laborious work, they succeeded in completing the project ahead of time. ( ) 9. He didn't complete the mission before the required time, that is to say, he failed. ( ) 10. I carefully checked all my pockets for the note, but I didn't find it. ( ) II. There are 10 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four alternative choices marked A), B), C) and D). Choose the one that best completes the sentence. 1. I heard the giggling of the kids chasing each other in the room and then something fell on the floor with a ______. A) crash B) crush C) flash D) dash 2. After the luxurious birthday party, they had to ______ the cost of the party between them. A) spill B) spit C) spot D) split 3. The theatre said that they would ______ the ticket for me until next Monday. A) reserve B) deserve C) conserve D) preserve 4. People have never stopped arguing over who on earth should ______ the elderly in the United States today. A) take after B) look after C) look for D) take care 5. In the past, the reason for many Chinese couples being eager to have a son was fear ______ no one being able to care for them when they were old. A) with B) in C) for D) of 6. An increasing number of psychologists and social workers have begun to study care-giving to ______ the care of the elderly. A) be improved B) improve C) being improved D) improving 7. All applicants thought they were the best for the job, ______ different reasons. A) in B) with C) under D) for 8. Though she was pretty, ______ I especially remember was her eloquence. A) that B) which C) what D) whatever 9. I tried to calm down because I knew ______, the sooner I would exhaust my oxygen. A) the more excited I got B) I got excited more C) more I got excited D) I got more excited 10. As an ancient Chinese proverb puts it: "______ seeks revenge should dig two graves."

A) who B) whom C) whoever D) whomever III. Text Summary The following passage is a summary of Text A. Fill in each blank, using the words in Text A. One (1) ____________ December afternoon three years ago, I, as well as my daughter Meagan, went to (2) ____________ my 83-year-old grandmother who was living with my mother because of her old age. Seeing Meagan's favorite doll, Grandma said she once received a very beautiful doll as her (3) ____________ gift when she was at Meagan's age. She (4) ____________ the doll so much that she (5) ____________ with it that whole morning. Unfortunately, it was broken by her little sister when she left for Christmas dinner. Several years later, her little sister died of (6) ____________. Then tears in her eyes spilled over. Evidently she thought of her favorite (7) ____________ and her little sister. Meagan suggested that we buy a doll identical to the one Grandma once had, which made me proud of her thoughtfulness. However, it was not easy to get a doll exactly the same as the one Grandma ever had decades ago. With great efforts, we eventually succeeded in requesting the local doll producers to design a doll for Grandma. Though not exactly the same, it was still (8) ____________ with a story written by Meagan about the (9) ____________ doll. When Grandma received this precious and thoughtful gift, tears of (10) ____________ streamed down her face.

答案: I. 1. No sooner … than

2. keep in touch with 3. Make sure 4. goes with 5. leave off 6. took over 7. in the hands of 8. in advance 9. in other words 10. searched … for II. 1. A 2. D 3. A 4. B 5. D 6. B 7. D 8. C 9. A 10. C III. Text Summary (1) chilly (2) visit (3) Christmas (4) loved (5) played (6) pneumonia (7) doll (8) perfect (9) lost (10) joy


相关文档

新编大学英语4课后练习答案(Unit 1, Book 4)
全新版大学英语课后练习答案book1 Unit 2
全新版大学英语(第二版)课后练习答案Unit 4 Book 2
全新版大学英语课后练习答案book1 Unit 7
全新版大学英语课后练习答案book1 Unit 4
全新版大学英语(第二版)课后练习答案Unit 1 Book 2
全新版大学英语(第二版)课后练习答案Unit 3 Book 2
大学英语book 4 Unit3 课后练习答案
全新版大学英语四第二版_unit_one_练习答案
全新版大学英语(第二版)课后练习答案Book 1 Unit 2
电脑版